Wetenswaardigheden

Over ons:

Pannenkoekenhuis “Oude Maas” is op 7 april 1977 geopend door de toenmalig Burgemeester van Barendrecht de heer G. van Hofwegen. Het oud Hollands thema-restaurant, gespecialiseerd in ambachtelijk, goudgeel en knapperig gebakken koeken, bevindt zich langs de oever van de gelijknamige rivier op de grens van Barendrecht en Heerjansdam in een recreatiegebied dat sinds jaar en dag voor veel mensen uit de regio en rustieke interieur met Brabants bonte gordijnen, Delftsblauw accenten en antiek gereedschap als wanddecoratie geven het idee dat je terug bent beland in de “goeie ouwe” tijd. De tijd van Ot en Sien met de sfeer van Anton Pieck of Hans en Grietje. Dit is de sfeer die je proeft wanneer de temperaturen buiten dalen en de grote, centraal geplaatste openhaard brandt, maar ook gedurende de zomermaanden als de grote raampartijen wijd open staan en de geuren van het platteland zich mengen met die van, naar keuze zoet of hartig, vers gebakken pannenkoeken.

 

Over de omgeving en de mogelijkheden:

De met eigen vervoer gemakkelijke bereikbaarheid, de riante (gratis) parkeerplaats, het spartelbadje voor de allerkleinsten en de speeltuin voor de wat grotere kids, de voor iedereen toegankelijke modelspoorbaan en de fantastisch mooie locatie in combinatie met ons authentieke Pannenkoekenhuis “Oude Maas” hebben al menigeen een heel prettig verblijf bezorgd op dit unieke deel van het eiland IJsselmonde.

Een dagje er tussen uit; alleen, samen, met vrienden of met hele gezin, kan bij ons in de omgeving allemaal. Denk maar aan Thermen Barendrecht, een luxe Wellnes Resort waar je de hele dag van allerlei baden kunt genieten of plattelandsmuseum annex kinderboerderij “de kleine Duiker” waar groot en klein kennis kan maken met het leven buiten de grote stad.

Wat denk je van een sportief dagje uit met een bezoek aan de nabijgelegen trimbaan of een tocht over de uitgestrekte wandel- en fietsroutes door de (als werelderfgoed bestempelde) grienden. Stadsontwikkelingsbedrijf Rotterdam realiseerde “de Blauwe verbinding” die het mogelijk maakt om van Rotterdam tot Zwijndrecht en visa versa te kanoën.

Wilt u van dit alles langer genieten dan biedt de naast ons Pannenkoekenhuis gesitueerde camping met jachthaven wellicht de oplossing.

Heeft u plannen om in clubverband iets te organiseren? Ook hierin kunnen wij van grote waarde zijn. Met regelmaat ontvangen wij wandel- en fietsverenigingen, maar wat denkt u van een start- en/of lunchlocatie voor een rally met speciale auto’s, een tourrit met motorfietsen of oude brommers, het kan (bijna) allemaal.

Welkom!